Piet Brummelbos “ Verlichte kunst” in donkere tijden

Mijn naam is Piet Holtmaat en ik maak onder de naam “Piet Brummelbos verlichte kunst” lichtobjecten met een verhaal.

Na een carrière in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven kon ik mijn passie, het maken van unieke verlichtingsobjecten intensiveren.

 

 

Het basismateriaal van mijn creaties bestaat uit hout dat afkomstig is van landgoed Twickel bij Delden en hout dat is vrijgekomen bij restauraties van oude gebouwen. Dit in combinatie met mond-geblazen glas en metaal. Of men de objecten nu onder toegepaste kunst, functionele kunst of  industriële kunst schaart is niet van belang. Mijn doel is het creëren van unieke uit de natuur voortgekomen lichtobjecten die “verlichting” geven aan allen die het mooi vinden. Alle werken worden ‘gesigneerd’ met een metalen braam, want “Brummelbos” is de bijnaam van onze familie en betekent letterlijk “bramenstruik”. Dit verklaart tevens mijn ‘werknaam’. 

Galerie Zône 
Galerie Zône kwam voor een aantal jaren bij toeval op mijn pad en ik ben ze zeer dankbaar dat ik met een wisselende  hoeveelheden lichtobjecten daar mag exposeren. 

https://www.pietbrummelbos.nl

Scroll naar boven