Wall of Future, nieuw talent in Zône

Van 3 november t/m 24 november

Officiële finissage zondag 24 november om 14.00uur

De hoopvolle naam: Wall of Future begint inmiddels ingeburgerd te raken in de lijst van Leidse tradities.
In de maand november biedt Galerie Zône voor de derde keer een podium aan pas afgestudeerde talenten: schoenontwerpers, keramisten, meubelmakers en textielkunstenaars van verschillende academies. In deze speciale tentoonstelling laten zij hun topstukken zien. Misschien wel de eerste stap naar succes. Wellicht komen de bezoekers van Zône hier een kunstenaar op het spoor die over een paar jaar een grote naam is geworden!

Wat kan het publiek verwachten? Bijzondere exorbitante, maar toch draagbare schoenen van de Dutch Shoe Academy Utrecht. Aan de wand textielwerk van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag; meubels van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam/Rotterdam en verrassende keramische objecten van de Nederlandse Keramiekopleiding Gouda.
Hun werk past goed in galerie Zône.
Zône was dit jaar nog in het nieuws omdat de Vereniging voor Toegepaste Kunst – met steun van velen! – in staat was het pand aan de Nieuwstraat waarin ze al ruim 27 jaar is gevestigd, te kunnen kopen. De galerie wordt gerund wordt door de leden zelf, ervaren kunstenaars, zelfproducerende ontwerpers van toegepaste kunst. Zij weten maar al te goed dat ‘het echte leven’ pas begint na het afstuderen.
Alleen met vakmanschap – het maken van mooie, unieke, bruikbare spullen – ben je er nog niet. Want hoe bereik je je publiek ? Hoe kun je er een bestaan mee opbouwen? Met de expositie, Wall of Futere, wil Zône helpen bij het zetten van de eerste stappen.

De derde editie van Wall of Future begint op 3 november en is vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van de galerie. Op 24 november zal de expositie feestelijk worden afgesloten met een finissage. Het werk van de keramisten is nog te zien t/m 8 december.

Expositie: Wall of Future
Galerie Zône, Nieuwstraat 17b Leiden
Van 3 november t/m 24 november
Open: woensdag t/m vrijdag 12.00 – 18.00 uur, Zaterdag 10.00 – 17.00 uur, Zondag 13.00- 17.00 uur
Officiële finissage zondag 24 november om 14.00uur

Scroll naar boven