Piep van Sante 1 t/m30 september

Tijdens de Kunstroute op 25 en 26 september is Piep van Sante aanwezig van 12.00 tot 18.00 uur voor een meet & greet. Van harte welkom!

De abstracte schilderijen van Piep van Sante zijn een intuïtieve zoek- en ontdekkingstocht naar het juiste evenwicht tussen kleur en vorm. Het werk ontstaat spontaan en meestal weet zij van te voren niet wat er op het doek zal verschijnen. Er wordt meer vanuit een gevoel gewerkt dan vanuit een idee. Levenslang heel bewust kijken naar en fotograferen van details en indrukken die haar raken, bepalen nu waarschijnlijk haar schilderkunst.
Piep werkt vooral met acryl op doek. Elk schilderij bestaat uit vele lagen verf en kleur waar het uiteindelijke beeld uit groeit. De manier waarop de verf op het doek zichtbaar is, de huid van het schilderij, de textuur, is erg belangrijk en daar wordt dan ook veel aandacht en tijd aan besteed.  Vaak heeft het werk een grafische inslag, wat voortkomt uit het arbeidsverleden van de kunstenaar: grafisch ontwerp en vormgeving van textiel.

Naast haar werk met verf op doek, fotografeert Piep veel, maak zij collages en heeft zij zich bekwaamd in digitale kunst. Op diverse materialen laat zij het werk afdrukken, zoals aluminium, plexiglas, metaal, hout en FineArtPaper.
Van al deze disciplines laat zij werk zien en ze hoopt daarmee de fantasie van de toeschouwer te prikkelen: “Ik vind het heerlijk en vaak verrassend te horen wat mensen in mijn werk zien.”

Tijdens de Kunstroute op 25 en 26 september is Piep van Sante aanwezig van 12.00 tot 18.00 uur voor een meet & greet. Van harte welkom!
www.piepvansante.nl

Scroll naar boven