Lisanne Wepler, grafiek en tekeningen, 1 t/m 30 april

Opening: zondag 3 april vanaf 14:00.
Lisanne Wepler: Sinds 2018 leer ik het etsen. De Leidse kunstenaar Burkhardt Söll was hiervoor de initiator met een project over de tuin: Hij vroeg 12 van zijn kennissen en vrienden om etsen te maken voor Le Jardin garde le sourire – De tuin glimlacht nog steeds. Sindsdien ben ik de etskunst niet meer kwijtgeraakt en ook als kunsthistorica geïnteresseerd in maakprocessen en ontwikkelingen binnen de prentkunst. Samen met Burkhardt Söll, Manuela du Bois-Reymond en Gregor J.M. Weber heb ik het kunstenaarscollectief drukdrukpaint opgericht, dat is ook de naam van mijn bedrijfje sinds februari 2021. We leren van en met elkaar in gezamenlijke projecten, waar vaak vrienden bij worden betrokken.
Mijn artistieke motivatie gaat altijd uit van de natuurstudie. Bomen en vogels staan centraal. Voor mij is het belangrijk de zinnen te scherpen voor de groene wereld om ons heen – van stoepplantjes tot statige oude bomen, van onderkruipsels tot alles wat op wieken leeft. Allemaal leven om ons heen, essentieel voor ons bestaan. Dit zou ik door mijn werk willen vertellen.

Disciplines: lijnetsen, aquatint, vernis-mou, droge naald, tekenen

Lisanne Wepler
Atelier:
Evertsenstraat 115
2315 RZ Leiden

@drukdrukpaint (Instagram)
www.drukdrukpaint.com
info@drukdrukpaint.com

Scroll naar boven