Hedendaagse papierknipkunst, 1 oktober t/m 31 oktober

)pening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 13 oktober vanaf 14.30u.

Galerie Zône toont de hele maand oktober werk van hedendaagse ‘knippers’, kunstenaars die elk een eigen invulling geven aan het ambacht van de papierknipkunst en op virtuoze wijze zowel verhalende en non-figuratieve thema’s als silhouetten en landschappen met de schaar uitwerken. De expositie in Galerie Zône wordt gehouden in het kader van het 40-jarig jubileum van de Nederlandse Vereniging van Papierknipkunst. De oudst bekende knipsels uit Nederland zijn zo’n 400 jaar geleden vervaardigd door Joanna Koerten, die een kunstkamer en haar eigen atelier had, waar velen haar werk kwamen bewonderen. Galerie Zône toont nu, in oktober 2023, werk van hedendaagse ‘knippers’.

U bent welkom de tentoonstelling te komen zien en ervaren! Bovendien kunt u ook zelf meedoen aan de gratis inloop-workshops op woensdag 4, donderdag 12, zaterdag 21 en vrijdag 27 oktober. Deze worden gegeven door leden van de Knipkring Rijnland. Materiaal wordt gratis verstrekt. Tijdens de workshops geven de leden demonstraties knipkunst en leren de deelnemers eenvoudige kniptechnieken, zodat iedereen met een mooi resultaat naar huis gaat.

Ook is er een doorlopende workshop op donderdag 12 oktober (12-18 uur) verzorgd door de bekende papierknipkunstenaar Janna van Zuijlen.

De ‘midi-sage’ oftewel de middenmaandelijkse opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 13 oktober vanaf 14.30u. U bent van harte welkom deze bij te wonen!

Expositie Hedendaagse papierknipkunst in Galerie Zône 

 

 

Scroll naar boven