Geen onderdeel van een categorie

Lentelicht 春の光 – Haru no Hikari, keramiek expositie Anne Sey,1 t/m 30 maart

Anne Sey is als keramist geïnteresseerd in de schoonheid van het vergankelijke en imperfecte, en de relatie tussen mens en natuur. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en ambacht. Anne’s liefde voor Japan beïnvloedt de vormen en oppervlaktes van haar keramiek. Ze draait haar vazen en schalen op de pottenbakkersschijf, bewerkt deze met Japans gereedschap en maakt haar glazuren zelf, veelal op basis van houtas. Haar werk toont een moderne ingetogenheid van het design met subtiele verschillen in kleur en textuur en soms die ene welbewuste imperfectie. Stukken die aangeraakt willen worden om de schoonheid te kunnen ervaren van de kleine dingen in het leven.

Haar gastexpositie is getiteld Lentelicht 春の光 – Haru no Hikari.

Lentelicht is zacht en strelend, met tinten lichtgroen en -blauw. Lente vult de wereld met nieuw leven. Een tijd van groei en bloei. Lentelicht, een nieuw begin.

https://annesey.nl/

Lentelicht 春の光 – Haru no Hikari, keramiek expositie Anne Sey,1 t/m 30 maart Meer lezen »

AFGELAST activiteit: Zondag 19 juni Frans Beelen en Janna Geesink

Door omstandigheden hebben wij deze demonstratie en lezing helaas moeten afgelasten. Wij hopen deze activiteit op een andere datum wel te kunnen doen.

0+1 jaar Galerie Zône – activiteiten

Zondag 19 juni zullen twee van onze vaste leden, Frans Beelen en Janna Geesink, elk een demonstratie of praatje houden voor belangstellenden. Kom deze middag langs tussen 13.00 en 17.00u en hoor van Frans Beelen hoe haar zeer eigen stijl sieraden van textiel en (edel)steen zich hebben ontwikkeld vanaf de jaren ’70 tot nu. In woord en beeld vertelt zij over haar werk en geeft zo ook een uniek inkijkje in haar atelier met daarin alle lapjes, bandjes, koorden, houtjes, (edel)stenen en kralen die als materiaal dienen voor haar zeer zintuiglijke sieraden… Frans start haar presentatie tweemaal: om 14.00u en om 16.00u in de galerie. 

_IGP2980_b_portret_2.jpg    _IGP9704 b (3).jpg

Goudsmid/ontwerper Janna Geesink toont deze middag, tussen de presentaties van Frans door, vanachter een kleine pop-up werktafel, hoe zij (van een lange draad edelmetaal) fijne, organische gouden en zilveren schakels vormt met behulp van hand en tang, deze vervolgens aan elkaar schakelt en dicht met de brander en ze uiteindelijk afwerkt tot mogelijk een nieuwe armband of een ketting… dat zal nog blijken. Hoe meer vragen u heeft, hoe korter het resultaat! 

pr janna werkplaats walsen.jpg    janna hangers fairmined kl.jpg

Even zonder gekheid, komt dat zien en vraag maar raak. Een kijkje in twee keukens dus op deze middag. Bijzonder leuk voor de sieraadliefhebber, maar ook erg interessant voor belangstellenden voor ‘het creatieve proces’ in het algemeen. Jong en oud(er) zijn welkom! 

AFGELAST activiteit: Zondag 19 juni Frans Beelen en Janna Geesink Meer lezen »

Fons Uytdehaag 1 juni t/m 30 juni

In ons jubileumjaar hebben we oud leden uitgenodigd om weer in Zone te exposeren.

Deze maand zijn we heel blij om de glazen objecten van Fons Uytdehaag weer in Zone te tonen.

De scheppende kracht van de natuur is een oneindige bron van inspiratie voor
Fons Uytdehaag . De schoonheid van wat hij ziet en de emoties die hij daarbij
ervaart probeert hij tot uitdrukking te brengen in unieke geblazen glasobjecten.
Door gebruik te maken van metalen tijdens het blaasproces probeert hij de
beweging van het hete glas te sturen. Voortdurend doet hij onderzoek naar de
interactie van verschillende metalen met heet glas en is telkens weer verbaasd
wat hij ermee kan uitdrukken. De metalen in zijn objecten zijn dan ook niet louter
vormgevend element: zij zijn gelijkwaardige partners van het glas en even
belangrijk voor het uiteindelijke esthetische resultaat.

Wowglass
fons@wowglass.nl
+31 629199435

Fons Uytdehaag 1 juni t/m 30 juni Meer lezen »

Nathalie Muller tot verlengd tot eind april

Etsen, Bubbelhuisjes en Quadr’eaufortes van Leidse kunstenares Nathalie Muller tot eind januari te koop bij galerie Zône.

Alle fraaie, kleurrijke etsen zijn 50% afgeprijsd met prijzen variërend van €10 tot €100!

Blader door de grotere etsen in de mappenstandaard of de kleinere etsen in de expositiedoos en bekijk de eigenzinnige Bubbelhuisjes en Quadr’eaufortes in de vitrine en zoek een mooi uniek cadeau uit voor een bijzonder iemand of voor jezelf.

Nathalie Muller tot verlengd tot eind april Meer lezen »

Kunstroute in Leiden Za 25 en zo 26 september

Eind september is het weer zover, de Kunstroute in Leiden gaat weer van start. Ook onze galerie doet mee en verschillende vaste leden zullen nieuw werk aan u presenteren. Doet u een rondje in Leiden, wees dan ook bij ons van harte welkom voor inspiratie, het altijd prikkelende en/of ‘gewoon’ oogstrelende werk van onze leden en gastexposanten, en natuurlijk de sfeer en gezelligheid van de Kunstroute, elk jaar weer een feest voor liefhebbers van kunst en toegepaste kunst.
Piep van Sante is bovendien tijdens de Kunstroute bij ons aanwezig voor een meet & greet, beide dagen van 12.00-18.00u. 

Kunstroute Leiden 2021. Za 25 en zo 26 september, 12.00-18.00u 

Kunstroute in Leiden Za 25 en zo 26 september Meer lezen »

Click and collecten 30 jarig bestaan.

Achter de schermen werken wij ook aan een online winkel op facebook, met ophaalafspraak bij de galerie of een verstuurmogelijkheid. Gebruikt u geen facebook, kunnen wij u desgewenst foto’s sturen per email. Laat het ons zeker weten, wat u graag zou willen zien! Zoekt u een sieraad, tas, kledingstuk of meubel? Een bijzondere lamp of iets moois van keramiek? We horen het heel graag als we iets kunnen laten zien. Want bij ons in de ateliers wordt doorgewerkt. En al dit moois is beschikbaar!
De onine facebookwinkel vindt u via deze link: http://www.facebook.com/galeriezone/shop
En neem binnenkort nog eens een kijkje, want we blijven deze ‘online etalage’ vullen met nieuwe artikelen.

Zône 30 jarig bestaan

Ter gelegenheid van ons dertig jarig bestaan dit jaar, hebben we een aantal (interactieve) projecten in petto. Zo hebben we onder andere een onalledaags samenwerkingsverband opgezet tussen de 11 leden van Zône: kunstenaars van verschillende disciplines. Een keramist werkt samen met een textielkunstenaar, een sieradenontwerper met een lampenmaker. Een meubelmaker met een goudsmid. Dit gecombineerde werk wordt dit jaar druppelsgewijs getoond en de samenwerkingen zijn inmiddels gestart… We kijken ernaar uit om u de eerste resultaten te laten zien. Bijgevoegd alvast een teaser: onze lampenontwerper Mark Flipse en sieradenkunstenaar Frans Beelen hebben iets bijzonders laten ontstaan.

Click and collecten 30 jarig bestaan. Meer lezen »

Expositie Jaap de Raat 1 t/m 31 augustus

Opening zondag 2 augustus om 14.00 

Het werk van Jaap de Raat ontstaat als resultaat van nieuwsgierige onderzoeksdrang. Steeds probeert hij te ontdekken wat er (geweest) zou kunnen zijn, naast of op basis van wat er nu (te zien) is. Zo ontstaat heel divers en gevarieerd werk, soms heel kleurrijk, dan weer ‘solo’ toon op basis van bijvoorbeeld oude fotoprocessen. Hoewel hij zichzelf al ontdekkend gevormd heeft tot kunstenaar, is de wetenschappelijk opgeleide psycholoog in hem toch nooit ver weg.

Jaap vormt collages uit (delen) van digitale foto’s, die hij via oude en moderne print/foto procedés zo mogelijk handmatig op papier of op een andere ondergrond overbrengt.

Handgeschept en duurzaam vervaardigd papier heeft zijn voorkeur omdat er zo werk ontstaat met een uniek karakter door de imperfecties die horen bij zijn bijna ambachtelijke wijze van afwerken.

Steeds is Jaap op zoek naar mooi en zo milieuvriendelijk mogelijk papier en materiaal. Dat vraagt veel uitproberen en geeft soms mooi resultaat. Zo mondde het maken van groentepapyrus uiteindelijk uit in een serie kleurig, abstract werk waarin de interactie van de verschillende vezels te zien is.

Expositie Jaap de Raat 1 t/m 31 augustus Meer lezen »

Prenten Yuriko Miyoshi

 

Yuriko Miyoshi heeft een Japans doctoraal in de kunst (MA). Sinds 1985 is zij ‘haar reizen met haar prenten’ begonnen. Yuriko’s prenten bevinden zich in privécollecties en openbare collecties, zoals die van het British Museum in London. Veel prenten van de nieuwe ‘LAND’ serie zijn gebaseerd op kaarten van Japan, Nederland en België. Gecombineerd met haar herinneringen maakt Yuriko er een nieuw verhaal van in haar etsen. “Je kunt proberen te ontdekken waar deze plaatsen zijn of gewoon genieten van de onbekende steden.”

Vanwege het Hina-Matsuri festival op 3 maart (een Japanse feestdag, belangrijk voor meisjes), zal Yuriko Miyoshi sommige prenten en handgemaakte kaartjes met Japanse papier en textiel verkopen voor de bijzondere prijs van € 33,00 en € 3,30.

Prenten Yuriko Miyoshi Meer lezen »

Scroll naar boven