Fotografie van Ada Kors, 1t/m 31 juli

Opening zondag 9 juli vanaf 14.00u.

In 2009 is zij  met haar eerste spiegelreflex camera vertrokken naar Frankrijk, Pebru, om een fotografiecursus te volgen. 
Vanaf dat moment is fotografie een belangrijke rol in haar leven gaan spelen. Cursussen volgden elkaar op en de wens te exposeren om op die manier interactie over haar foto’s te verkrijgen, groeide. 
Sinds 2012 is zij als beeldend kunstenaar actief. 
Haar foto’s dragen iets uit over verwondering. Klein, steeds kleiner kijken geeft haar een geheel andere kijk op de mens en de natuur, een nieuwe dimensie. Landschappen zijn prachtig, maar haar spreken de details veel meer aan, het micro- en macroniveau, het abstraheren van wat zij op haar pad tegenkomt. Het maakt haar los van het dagelijkse en houdt haar tegelijkertijd in het heden. 
De afgelopen jaren heeft ze zich vooral geconcentreerd op bepaalde elementen binnen de door haar gefotografeerde objecten en landschappen. Niet het landschap in zijn geheel tonen, maar slechts een klein gedeelte, of het grote geheel abstraheren. Het abstracte is voor haar wezenlijk,  zij fotografeert met oog voor detail, een landschap is fotografisch niet boeiend maar alles wat er aan detail in dat landschap aanwezig is, dat pakt haar!  De vorm is voor haar belangrijk. 
Kom bij haar niet aan met fotoshoppen! 
Zij snijdt het formaat bij, doet iets met de kleurwaarden en contrast. Maar uiteindelijk komt alles uit de camera. 
Beelden over elkaar heen, maar altijd eerlijk, zoals het door haar oog is vastgelegd in de camera! Fotograferen is als snorkelen in zee: Je wordt één met de omgeving. Abstraheren is ook, de tijd vergeten. Zij verdwijnt in het object dat zij aan het fotograferen is, maar het wordt niet het vereenzelvigen met hetgeen zij fotografeert. Zij houdt de regie! 
Exposeren vindt zij een feestje, het biedt de mogelijkheid in gesprek te gaan met de bezoeker, interessant en inspirerend om te horen hoe anderen naar de foto’s kijken.  Dat is soms heel verrassend! 
Zij geeft haar foto’s geen titel. Het is hoe men er naar kijkt en wat het raakt in jezelf. 
Kors heeft een lidmaatschap bij de kunstenaarsvereniging KZOD – Kunst Zij Ons Doel in Haarlem. 
 
Ada van Velzen-Kors 
Bachstraat 5, 2035PB Haarlem. 
Mobiel 06-28269448 
adakors@hotmail.com 
www.adakors.nl  

De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 9 juli vanaf 14.00u.

Scroll naar boven